De bevalling

Als jouw zwangerschap naar wens is verlopen, kun je natuurlijk thuis bevallen. Wil je dit niet dan kun je ook in het Gelre bevalcentrum bevallen. Bij de bevalling zal een van de verloskundigen en een kraamverzorgster jullie begeleiden.

Bepaal zelf!!

Wil je in het Bevalcentrum bevallen, dan mag je zelf bepalen wanneer je daar naar toe gaat. Sommige barenden doen bijvoorbeeld liever het eerste gedeelte van de bevalling thuis. Ook is het mogelijk om al in het vroege begin van de bevalling naar het centrum te gaan. Net wat jij wilt!

Bevallen in bad, in bed of op de baarkruk?

Het verloskundig team van het Gelre verloskundig centrum begeleidt baringen in alle houdingen. Dat kan op de baarkruk, staand, in bad, maar natuurlijk ook gewoon in bed. Waar overigens de meeste vrouwen (nog) de voorkeur aan geven. Alles is mogelijk!    

Het is belangrijk dat een bevalling in een rustige en zo ontspannen mogelijke sfeer verloopt. Belangrijk voor de moeder, maar bovenal voor de baby. Een rustige liefdevolle start, dat wil toch iedereen!

Hoe ga je om met pijn tijdens de bevalling?


Ja, ik wil me inschrijven!

Vrijblijvend adviesgesprek

Vragen?

Heb je vragen aan je verloskundige, neem dan contact op met (055) 581 1930. Wanneer het spoed is en je kunt ons niet bereiken op bovenstaand nummer, bel dan naar 088-0511783

Wil je meer weten over bevallen in het Gelre bevalcentrum, neem dan contact op met je eigen verloskundige. Zij kan je verder helpen. Kom je van buiten de regio Apeldoorn, neem dan contact op met het Gelre Verloskundig Centrum en vraag naar de mogelijkheden.