Geboorteaangifte

Als jullie kindje is geboren moet je aangifte doen bij de gemeente waarin hij of zij geboren is. Dit moet binnen 3 werkdagen na de geboorte gedaan worden. Aan de aangifte van een geboorte zijn geen kosten verbonden.

Na de aangifte wordt er door de gemeente een geboorteakte opgemaakt, deze geldt al bewijs van geboorte. De geboorteakte wordt dan tevens opgenomen in de registers van de burgelijke stand.

Wat neem je mee?

Een geldig legitimatie meeneemt en als jullie getrouwd zijn ook het trouwboekje. Belangrijk is dat je de goede datum en het tijdstip van de geboorte van jullie kindje doorgeeft.

Afspraak maken voor aangifte bij de gemeente Apeldoorn

  • Je kunt online een afspraak maken met de gemeente Apeldoorn om je zoon of dochter aan te geven. Kijk op www.apeldoorn.nl
  • Ook kun je telefonisch een afspraak maken om aangifte te doen. Dit kan via nummer: 055-14055 (dit is het nummer van de gemeente Apeldoorn)

Ja, ik wil me inschrijven!

Vrijblijvend adviesgesprek

Vragen of aanmelden?

Wil je je aanmelden bij de verloskundigenpraktijk of heb je vragen aan je verloskundige, neem dan contact op met (055) 581 19 30.

Wil je meer weten over bevallen in het Gelre bevalcentrum, neem dan contact op met je eigen verloskundige. Zij kan je verder helpen. Kom je van buiten de regio Apeldoorn, neem dan contact op met het Gelre Verloskundig Centrum en vraag naar de mogelijkheden.